De inwoners van Birma leven al lange tijd onder een militair regime. Het regime kenmerkt zich door slecht bestuur, corruptie, grove en wijd verspreide mensenrechtenschendingen die vooral de etnische minderheden treffen in de westelijke en oostelijke grensgebieden van Birma.

Met name de moslims worden getroffen door het strikte beleid van het regime. Het staatsburgerschap wordt hen ontzegd, ze hebben maar weinig landbouwgrond tot hun beschikking en mogen niet vrij reizen buiten de directe omgeving van hun dorp. Onze broeders en zusters beleven al tientallen jaren een crisis in stilte.

De situatie nu in Birma is nog steeds erg onrustig en zelfs verslechterd. Er zijn duizenden moslims vermoord en vermist. Meer dan 80.000 zijn ontheemd en velen vluchten van Myanmar naar Bangladesh. Er is een gebrek aan voedsel, dekens, kleding en medicijnen. Veel mensen leven in absolute armoede en er is nauwelijks sprake van gezondheidsvoorzieningen. Birma kent de laagste levensverwachting en de hoogste sterftecijfers voor kinderen onder de 5 jaar van de regio#.

Om te voorkomen dat de slachtpartij van de Birmese moslims aan een stille dood zou sterven heeft Islamic Appeal, als humanitaire hulporganisatie, recentelijk een benefiet georganiseerd waarbij € 50.000,- aan giften en donaties is ingezameld. Om de visie van Islamic Appeal haar recht te doen zal het geld, voeding, kleding en alle andere benodigdheden persoonlijk worden gebracht naar de Birmese moslims.

Islamic Appeal biedt u nu de mogelijkheid om een bijdrage te leveren in een vorm van een donatie. Dit kan via iDEAL, PayPal en per bankoverboeking.

Onze dank is groot!